Kun sivuilla suhisee

Internet laajenee nykyään todennäköisesti nopeampaa tahtia kuin itse universumi. Joka hetki luodaan uusia sivustoja, kun taas vanhat jäävät unholaan. Internetin käyttäjämääräkin kasvaa jatkuvasti, kun digitaalinen infrastruktuuri paranee ympäri maailmaa, ja digitalisaatio lisääntyy. Länsimaissa ihmiset viettävät taasen aikaa netissä yhä enemmän ja enemmän.

Kävijälaskuri

Internetin käyttäjävirta on nykyään valtava, ennalta arvaamaton, ja ennen kaikkea vaikeaselkoinen. Sivustolla saattaa olla paljon vierailijoita, mutta epäselvä sisältö voi karkottaa suuretkin massat heti etusivulta. Joskus sivusto ei edes saa vierailijaa sivulleen, jos sen sisältö on upotettu toiselle sivulle, esimerkiksi YouTubeen.

Sivuston suosion mittaamisen voi aloittaa kävijälaskurilla. Niillä mitatuilla tuloksilla voi kerätä laajempaa huomiota, kuten esimerkiksi Forbes käyttää viestinnässä.

Laskureita olisi hyvä olla useampia: Yksi, joka mittaa yksittäisten kävijöiden määrän. Toinen mittaa sivun kaikki latauskerrat yhteensä. Lisäksi olisi hyvä olla kolmas yksilö, joka tarkkailee yksittäiset sivustolle palaavat vierailijat. Laskurilla voi myös mitata mm. videon katsomiskertoja ja tiedoston latauskertoja.

Kävijämäärä on erityisen tärkeä mainostamisen kannalta. Mitä enemmän sivulla on kävijöitä, sitä suurempi peitto mainoksella on. Se on hyvin tärkeä tekijä esimerkiksi kaupallisilla uutissivustoilla.

Esiintyminen muilla sivustoilla ja sivuston jakaminen sosiaalisessa mediassa

Kun nettisivuista aletaan puhua muilla nettisivuilla, sivusto on varmasti hyvin suosittu. ”Oikeiden” palveluita, tavaroita ja tietoa sisällään pitävien nettisivujen lisäksi internet on täynnä erilaisia uutissivustoja ja blogeja, jotka tarkkailevat ja raportoivat muista sivustoista. Jos sivustossa ei ole mitään outoa, informatiivisia raportteja ja arvioita siitä alkaa ilmestyä suosion noustessa.

Suositun sivuston linkkiä jaetaan paljon myös sosiaalisessa mediassa, muun muassa Facebookissa tai Redditissä. Sivuston jakamista voi lisätä laittamalla nappulan, joka jakaa sen linkin käyttäjän sosiaalisessa mediassa automaattisesti.

Casumo Kasino on esimerkki sivustosta, joka herättänyt paljon mielenkiintoa. Sen nuoresta iästä huolimatta sitä analysoidaan monissa blogeissa ja kirjoituksissa.

Keskimääräinen sivustolla vietetty aika

Sivustolla vietetty aika on erittäin hyvä suosion mittari. Jos sivustosi vierailijat käyvät sivulla vain hetken ja lähtevät tekemättä mitään, sivustoa voi tuskin sanoa menestyksekkääksi. Jos sivustolla olisi vain muutama seuraaja, joista jokainen viettää puolet vapaa-ajastaan sivustolla, voi sitä pitää jo suhteellisen suosittuna.