Miksi markkinoida internetissä

Worldometers nettisivuston mukaan tänäänkin miljardeja ihmisiä on ainakin jossakin vaiheessa ollut internetissä ja miljoonia blogikirjoituksia tehty. Onko vielä tarpeen ihmetellä miksi kannattaa satsata internet markkinointiin? Ei minunkaan mielestä.

Vaikka valtakunnallisella tasolla ei ihan näin isoihin lukuihin päästä, on niiden ihmisten määrä jotka internetissä edes käyvät päivän aikana, melkoisen suuri. Kuvitellaan että avaat koneen ja kotisivuna sinulla on vaikka google tai jokin muu hakukone, jossa ei sellaisenaan mainoksia ole. Mutta kuvitellaan lisää, että tarvitset hakea jotakin tietoa, niin bling, hakutulosten seassa on jos minkälaista markkinointia jo havaittavissa. Yritykset markkinoivat itseään siellä missä kuluttajatkin ovat eli verkossa.

Verkossa markkinoimalla päästään käsiksi suurempaan kohderyhmään kuin olisi perinteisimmillä markkinointimuodoilla mahdollista ja nopeammin. Verkossa markkinoinnin hyötyjä on myös tiedon nopea kulku sekä se, että mainonnan pystyy myös rajaamaan tietylle kohderyhmälle helpostikin. Esimerkiksi Facebookin mainosvirtaa kun seuraa, niin se osaa kohdistaa mainonnan juuri oikealle ikäryhmälle. Samoin myös reissatessa maailmalla, pystyy mainonnan kohdistamaan juuri sen alueen juttuihin. Tarkoittaa siis käytännössä sitä että matkatessasi esim. Espanjaan, avaat tietokoneen ja se alkaa syytämään saman tien juuri sen alueen mainoksia. Kuinka? No tietenkin IP-osoitteen ansiosta, joka kertoo eteenpäin, että juuri sinä olet juuri tällä alueella juuri nyt ja voit olla kiinnostunut juuri näistä palveluista.

Verkkomarkkinoinnin etuihin kuuluu myös se, että verkossa pystytään myös paremmin tiedostamaan se, saadaanko markkinoilla haluttu lopputulos aikaiseksi. Kuvitellaan että käytät kumppanuusmarkkinointia jonkun tahon, esim. blogin pitäjän kanssa tai toinen ääripää ilman verkkoa, että mainoksesi on jossakin julkaisussa. Jos julkaisussasi ei ole minkäänlaista koodia joka pitäisi mainita esimerkiksi tilausta tehdessä, mistä tiedät että asiakas on päätynyt nettikauppaasi juuri tämän mainoksen ajamana? Mutta kumppanuusmarkkinointimainoksen tuomat asiakkaat tiedät välittömästi.