Rentoudu kiireen keskellä

Kiireinen arki saa monen käymään ylikierroksilla. Monien asioiden hoitamiseen menee aiempaa vähemmin aikaa mutta kiire ei tunnu silti helpottavan, yhtenä syynä ovat varmasti työelämän kasvavat vaatimukset. Työ luikertelee vapaa-aikaan puhelimen, sosiaalisen median ja sähköpostin kautta, selvät työajat tuntuvat hämärtyvän sillä kauppaa käydään yhä enemmin vuorokauden jokaisena tuntina.

Kuka lataisi akut?

Olemme tottuneet pikaisiin vastauksiin chat-ikkunan kautta ja vaadimme palautetta saman tien, se tarkoittaa samalla jatkuvaa palvelutarjontaa. Paukkuvien aikataulujen ja puhelimeen piippailevien viestien keskellä oma kapasiteetti alkaa olla punaisella, mistä aikaa akkujen lataamiseen ja rentoutumiseen?

Relaa, mietiskele ja pelaa

Ylikuumentunut mieli on tuttu seuralainen yrittäjille ja oikeastaan kaikille, jotka pyrkivät suorittamaan monta asiaa samaan aikaan. Toisinaan on pakko laittaa töille piste ja keskittyä omaan itseensä, niin keho kuin mielikin tarvitsevat hoitoa ja huoltoa. Väsyneen pomon tai työntekijän mieli ei pysty enää tuottamaan parhaimpia ratkaisuja ja virheitä alkaa tulla yhä enemmin. Mieli on saatava rauhoittumaan erilaisin keinoin. Toiselle sopii meditaatio ja toinen taas rentoutuu hakkaamalla puita. Joku saattaa tarvita kunnon pitkät unet ja joku muu taas rentoutuu pelaamalla. Oman itsensä kuunteleminen on tie kohti oikeaa rentoutumistaktiikkaa ja parempaa oloa.

Väsynyt keho ei pysty välttämättä rentoutumaan käskystä. Uni ei tule ja ajatukset palaavat askartelemaan takaisin työjuttuihin. Silloin yksi hyviä keinoja on ottaa käteen oma älypuhelin ja kirjautua nettikasinon pelimaailmaan. Aivot saavat uutta pureskeltavaa ja ne ohjautuvat vaikka väkisin pelin pauloihin, työkiireet unohtavat saman tien. Videoslots laittaa pelaajan miettimään muita asioita ja rentoutuminen voi alkaa.

Hoitoa peleistä

Työuupumus on pahimmillaan vakava sairaus, johon jo kokeiltu pelaamista hoitomuotona. Uudenlaiset menetelmät, joissa on usein apukeinona tietotekniikka, tekevät tuloaan. Kova kilpailu ja kiristynyt työtahti on salakavala viholainen, joka vaanii yhä useampia kiireisen arjen kierteissä. Pelkkä lyhyt loma tai kävely metsässä ei ole usein riittävä vaan tarvitaan uudenlaisia keinoja.

Lievä uupumus selvittyy yleensä omin keinoin nukkumalla riittävästi, keksimällä mielekästä tekemistä kuten vaikka pelaamalla ja irtautumalla työkuvioista. Vakavammaksi äitynyt työuupumus on kuitenkin ammattilaisen heiniä ja se kannattaa ottaa vakavasti.